Εξωτερική Θερμομόνωση - Θερμοπρόσοψη - Ενεργειακή Αναβάθμιση

Η εξωτερική θερμομόνωση ειναι το πρώτο βημα για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου – σπιτιού, με συνέπεια την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του κόστους, όσον αφορά την θέρμανση – ψύξη του σπιτιού μας, και το ποσό άνετη γίνεται η διαμονή μας μέσα σ’ αυτό.


Με την εξωτερική θερμομόνωση έχουμε την αποφυγή του φαινομένου συμπύκνωσης υδρατμών, υγρασίες & μούχλα στους τοίχους, ταβάνι στις γωνίες & περιμετρικά των κουφωμάτων.


Δυστυχώς υπάρχει μεγάλος αριθμός κτιρίων χωρίς καθόλου θερμομόνωση ή την επαρκή θερμομόνωση, πότε και που χρειάζεται η θερμοπρόσοψη του κτιρίου:

 

εάν λοιπόν παρατηρήσουμε ότι ενώ θερμαίνουμε το σπίτι μας αρκετές ώρες, αλλά  δεν έχουμε επαρκή ζέστη μέσα, θα’ταν καλό να μονώσουμε το σπίτι μας περιμετρικά, επίσης δεν ξεχωρίζω τον προσανατολισμό τους για τον λόγο ότι μας ενδιαφέρει η λιγότερη κατανάλωση ενέργειας ψύξη – θέρμανση.


Τι είναι η θερμοπρόσοψη θερμομόνωση, ανάλυση του συστήματος :


Διογκωμένη ή εξηλασμένη πολυστερίνη ( υπάρχει και η λύση της γραφητούχας που έχει καλύτερη απόδοση ) που στερεώνεται με το υλικο συγκόλλησης θερμομονωτικών πλακών και ειδικά πλαστικά βύσματα όπου απαιτείται. (Λόγο ότι η Ελλάδα είναι χώρα με έντονη σεισμική δραστηριότητα τα πλαστικά βύσματα πρέπει να μπαίνουν πάντα).

 

Το υλικό συγκόλλησης χρησιμοποιείται και για τον εμποτισμό του υαλοπλέγματος και πρώτο χέρι επικάλυψης των θερμομονωτικών πλακών.
οπλισμός υαλοπλέγματος.οργανικός ή ανόργανος σοβάς τελικής στρώσεως.


Εσωτερική θερμομόνωση σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η εξωτερική θερμομόνωση.


Η εσωτερική θερμομόνωση ζεσταίνει πιο γρήγορα τον χώρο. Η εσωτερική θερμομόνωση λειτουργεί καλά σε χώρους που θέλουμε να ζεσταθούν άμεσα αλλά δεν έχουμε απαιτήσεις στην διατήρηση της θερμότητας με βάθος χρόνου.


Ο τρόπος της εσωτερικής θερμομόνωσης ειναι:


Διογκωμένη πολυστερίνη κατά προτίμηση γραφιτούχα, (όσο μεγαλύτερο είναι το πάχος του μονωτικού υλικού τόσο καλύτερο θα’ναι το αποτέλεσμα) που στερεώνεται με κόλλα τσιμεντοειδούς βάσης και στην συνέχεια τις σοβατίζουμε με πλέγμα και τις βάφουμε.

© Developed by Jetnet